Diagnosi de les Taules de Participació Socials dels centres penitenciaris catalans

Al llarg del 2015 i principi del 2016 hem dut a terme la Diagnosi de les Taules de Participació Socials dels centres penitenciaris catalans. Aquest projecte té per objecte la diagnosi d’aquests òrgans de participació estables en tots els Centres Penitenciaris de Catalunya: CP Homes Barcelona, CP Dones Barcelona, CO1 Barcelona, CO2 Barcelona, CP Puig de les Basses, CO Girona, CP Joves, CP Quatre Camins, CP Ponent, CO Lleida, CP Brians 1, CP Brians 2 i CP Lledoners.

El servei que hem prestat pren com a referència els objectius generals de:

  • Conèixer la percepció sobre la utilitat de les Taules de Participació Social.
  • Definir un model de funcionament.
  • Eixamplar i millorar els ponts de comunicació i diàleg entre els actors participants i la mateixa administració.

La primera fase de la investigació es va basar en una anàlisi de dades pròpies de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i la Comissió Impulsora de les Taules de Participació Social (TPS); s’obté un primer retrat de la realitat de les TPS.

La segona fase ha estat una aproximació a la realitat i les xarxes socials de les taules a partir d’entrevistes a interlocutors clau que han aportat informacions rellevants.

Dintre d’aquesta fase finalment es decideix fer un Focus de les entitats per tal de poder copsar la diagnosi de les la perspectiva de les entitats voluntàries i col·laboradores dels centres penitenciaris. Finalment el vam celebrar el dia 15 d’octubre de 2015 al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. I la darrera fase van ser uns tallers participatius  que es van desenvolupar en forma de Grup de discussió i es va reflexionar conjuntament la diagnosi prèvia realitzada, tant qualitativa com quantitativa.

Comment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *