amb_els_teus_ulls_color

Torneig de Korfbal com a esport que fomenta la igualtat

Els Reptes Kids estan en marxa cada mes. Són uns reptes que des del Consell d’infants de Tiana estan elaborant els mateixos infants i que promouen l’esport i els hàbits saludables, la igualtat entre els nens i nenes i el companyerisme, eixos del Pla Local d’Infància i Adolescència de Tiana.

Dintre d’aquests reptes aquest cap de setmana vàrem organitzar el primer torneig de Korfbal al pati de l’Escola Lola Anglada de Tiana.  Aquest és un un esport d’equip  jugat entre dos equips que cerquen introduir una pilota dins d’una cistella de color groc. Els equips són mixts, formats per quatre nois  i quatre noies, i l’àrea del joc es divideix entre les zones d’atac i defensa. El corfbol, tot i que pot mantenir certes similituds amb el bàsquet , de fet es considera una evolució del ringboll suec (ringball en anglès) amb influències d’aquest.

És un esport que es basa en els principis de la cooperació, la no-violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació. És un dels exemples més clars de les possibilitats d’evitar la segregació per sexes a l’esport.

Van ser els mateixos nens i nenes que van autorganitzar-se per organitzar diversos equips per poder fer el torneig, i gràcies a la col·laboració dels mestres d’educació física dels centres escolars de Tiana vam poder tenir en el torneig més de 61 infants participant del torneig. Els mateixos infants també van ser els àrbitres dels partits i els taules.

 

Captura de pantalla 2018-04-17 14.53.21

Captura de pantalla 2018-04-17 14.53.40

Comment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *