dimarts-22-de-setembre-de-2015-14-58

Molta participació i un rotund sí a la consulta per a la independència de Bellaterra

Vol que Bellaterra esdevingui municipi?

Aquesta era la pregunta amb els veïns de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra van ser cridats a les urnes els dies 10, 11, 14 i 15 de setembre per decidir si volen constituir-se en un nou municipi. La pregunta que van haver de respondre és: ‘Vol que Bellaterra esdevingui municipi?’

Els votants van tenir una butlleta amb tres opcions: sí, no i altres.

I la resposta va ser contundent: 94,09% a favor del SÍ i amb una participació del 53,57%

L’EMD té previst de presentar un expedient de segregació respecte de Cerdanyola del Vallès al Parlament de Catalunya donada la contundència del sí en la consulta.
El poble de Bellaterra, d’uns tres mil habitants, va aconseguir ser Entitat Municipal Descentralitzada l’any 2008 després d’anys de reivindicació. Administrativament depèn de Cerdanyola del Vallès, però té competències en el manteniment d’espais públics, inspeccions d’urbanisme, regulació del trànsit, conservació del patrimoni i promoció de la cultura i l’esport. El 1974 hi va haver un primer intent frustrat de convertir-se en EMD i el 1992 la Generalitat li va denegar la sol·licitud de convertir-se en municipi al·legant que el poble tenia pocs habitants. Actualment és la segona EMD més gran de Catalunya. Per població, és més gran que el 70% dels municipis de Catalunya.

Comment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *